вівторок, 16 лютого 2016 р.

Свідома країна - щаслива країна

Вчора відбулася настановча конфнренція, щодо проведення ОСВІТНЬОГО СТАРТАПУ 2016, що проводитиметься у ТНПУ ім. В. Гнатюка. Роздано матеріали, оголошено теми і сформульвано мету. Проте осмислення самої суті приходить не одразу, адже для цього необхідно побачити картину повністю, зрозуміти проблему.
Темою цьогорічного заходу стала Хартія вільної людини. Саме цей документ містить обгрунтований виклад основних ціннісних орієнтирів сучасного українця. Для того, щоб даний документ не  став суто декларативним необхідно впроваджувати його ідеї у життя, давити їм  можливість розвиватися у думках молодого покоління. Саме цю ідею покладено в основу цьогорічного освітнього стартапу: популяризація основних положень Хартії.
На урочистому відкритті були присутні відомі освітні діячі міста. Усі вони мали власне бачення, щодо виконання поставлених завдатнь. Проте у одному вини були солідарні. Необхідно проводити роз'яснення і популяризацію положень подиних і Хартії. При цьому ватро відійти від "гасел" до реальних дій. Треба створювати дієві проекти і втілювати їх у життя.
Враховуючи незаангажованість молодого покоління і наявність у них свіжого бачення проблеми виховання школярів, саме магісртанти педагогічного університету будуть протягом тижня працювати над розробкою освітніх проектів.
Успіхів Вам, дорогі колеги! Світлого розуму та креативності!


Немає коментарів:

Дописати коментар